Hvad betyder ‘Faircost’?

Begrebet ’Faircost’ er engelsk, og direkte oversat betyder det ”retfærdig omkostning”. Det er et beløb der bliver udregnet og tilføjet til den samlede beregning, således vi er i stand til at sammenligne produkter på retfærdig vis.

Faircost.dk har fået navnet af samme grund, fordi målet er at gøre markedet gennemskueligt.

Når du f.eks. skal ud og købe en telefon, så kan du ofte spare en masse penge, hvis du sammenligner alle telefoner både med og uden abonnement. Ofte kigger man kun på det beløb, som man er påkrævet at betale, men glemmer at kigge på hvad man reelt modtager af værdi. Det kan derfor være svært at vurdere hvilken løsning du bør vælge for at komme til at betale mindst muligt efter f.eks. 6 måneder.

Hvad gør konkurrenter?

Kigger vi på telefon-markedet, så er telefoner med og uden abonnementer for det meste delt op. Det vil sige, at markedet hurtigt bliver uigennemskueligt. Det er svært at vide, om det bedst kan betale sig at købe med eller uden abonnement. Samtidig er det også svært at vurdere, hvilket abonnement du skal vælge for til sidst at ende op med den absolut bedste løsning for dig. Vi har alle forskellige krav, og derfor er det essentielt med en samlet og fair sammenligning af priserne.

Du bør også huske på, at den billigste løsning ikke altid er den bedste. Hvis du for eksempel kunne give 50 kroner mere i alt for 6 måneder, og for dem gå fra at have 10 GB data til at få FRI data, ville du så overveje det?

Hvordan bliver faircost beregnet?

Faircost er en samling af forskellige omkostninger, der er med til at gøre den samlede beregning fair. Når vi sammenligner telefoner, så skal alle priser være inklusive alle omkostninger. Når du f.eks. vil se en pris på en telefon uden abonnement, så lægger vi faircost til, som i dette tilfælde svarer til 6 måneders abonnement.

Prisen på de 6 måneders abonnement afhænger af de krav, du har valgt på siden for sammenligning. Du skal derfor være så præcis som muligt med dine krav for at få den mest retfærdige og absolut bedste løsning skræddersyet til dig. Når du har valgt dine krav, så vælger vi objektivt den billigste løsning – det er altså ikke påvirket af præferencer, betalt annoncering/sponsorering eller lignende.

Faircost.dk henter løbende priser på abonnementer fra en lang række udbydere. Brugen/valget af udbydere er på ingen måde påvirket af betalt/sponsoreret indhold eller lignende.

Hvad hvis andre betaler mit abonnement?

Når du skal finde den bedst mulige løsning skræddersyet til dig, så kan det være relevant at slå faircost fra. Det kan f.eks. være, at du har firmabetalt telefoni, og det derfor ikke er relevant, hvad abonnementet koster.

I dette tilfælde bør du dog huske på, at telefoner med abonnement ofte kan have en lavere totalpris – selv når de 6 måneder er medregnet. Det kan de være, fordi teleselskaber ofte giver en stor rabat på selve telefonen, og så håber de på at hente profitten hjem i abonnementsprisen – også efter de 6 måneders binding af overstået.